Čuvari noći premijerno u Bihaću

Čuvari noći govori o telepatskim vezama između ljudi

Insert iz filma Čuvari noći

Bihaćka premijera filma ČUVARI NOĆI, reditelja i scenariste Namika Kabila biće održana u četvrtak, 5. februara u kinu Una sa početkom u 20 sati. Nakon projekcije publika će imati priliku razgovarati sa protagonistima filma, a moderator ovih razgovora biće novinar Zoran Ćatić. Premijeru filma ČUVARI NOĆI u Bihaću pomogla je Općina Bihać.

Čuvari noći govori o telepatskim vezama između ljudi, o daljinskoj komunikaciji izmedu Mahira, noćnog čuvara u salonu namještaja, i njegove supruge Žeraldine. Film prati Mahira jedne noći, dok dijeli trenutke tišine i zamišljenosti s Brizlom, čuvarom u susjednom salonu sanitarija.

Film ČUVARI NOĆI premijerno je prikazan na 65. Venecija Film Festivalu u okviru programa 23. Međunarodne sedmice kritike (Settimana Internazionale della Critica). Uloge u filmu ostvarili su: Vahid Piralić, Milan Pavlović, Namik Kabil, Alban Ukaj, Belma Lizde – Kurt, Haris Alić, Mediha Musliović. Film ČUVARI NOĆI nastao je u produkciji SCCA/pro.ba, a podržan je od Federalnog ministarstva kulture i sporta, Kantonalnog ministarstva kulture i sporta, Grada Sarajeva, Fondacije za kinematografiju, te Fonda Goteborg Film Festivala.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *