Djeco, spremite se! Odrasle povedite samo ako fino slušaju!

U organizaciji UG Giro do Sarajevo u nedjelju, 17. 6. 2012. godine, od 15 sati će biti održan tradicionalni biciklistički događaj za naše najmlađe sugrađane pod nazivom „Giro Bambino 2012“.

Giro bambino 2012
Giro bambino 2012
Vilsonovo šetalište, tačnije potez između mosta u ulici Hamdije Čemerlića i hotela Bristol je mjesto na kojem će mališani uzrasta do 12 godina imati priliku, uz pomoć volontera i članova UG Giro di Sarajevo, savladavati prepreke na poligonu i na taj način naučiti kako se sigurno i ispravno vozi bicikl.

Mališani, u pratnji svojih roditelja, imaće priliku uživati u druženju, biciklanju i učenju, ali i u osvježenju koje će omogućiti sponzori i prijatelji Giro Bambina.

Nakon što su svi učesnici prođu kroz cilj, biće upriličeno i druženje na kojem će najsretnijim učesnicima biti dodijeljeni pokloni – zaštitne kacige, ali i glavna nagrada – bicikl.

Treći Giro Bambino, održan prošle godine, dokazao je da je sve više dječaka i djevojčica koji rado voze bicikl. 150 mališana je vozilo bicikl i uživalo u druženju sa članovima UG Giro di Sarajevo. Ove godine očekujemo veći broj učesnika, koji će biti najbolji pokazatelji da nam trebaju staze gdje će djeca već u ranom djetinjstvu učiti o svim prednostima vožnje biciklom.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *