Dobrobit životinja za dobrobit ljudi

Tačno u podne ispred sarajevske Katedrale Centar za promociju civilnog drustva organizuje trodnevnu akciju Dobrobit životinja za dobrobit ljudi.

Dobrobit životinja za dobrobit ljudi
Dobrobit životinja za dobrobit ljudi
Cilj akcije je podsjetiti na neprihvatljivo sporu primjenu Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja u Bosni i Hercegovini.

Kao rezultat sporosti u primjeni ovog Zakona, usvjenog u februaru 2009. građani Kantona Sarajevo suočeni su sa velikim brojem napuštenih pasa na ulicama.

Građanima će 27., 28. i 29. juna 2011. na info pultu CPCD-a biti dijeljeni letci u kojima su jasno navedeni koraci koje vlasti Kantona moraju preduzeti kako bi se problem riješio i spriječila dalja eskalacija.

“Akcijom želimo potcrtati potrebu dosljedne primejne Zakona o o zaštiti i dobrobiti životinja kao i dodatne izmjene postojećih propisa koji bi imali za cilj trajno rješavanje problema napuštenih životinja.”, istakla je Mirjana Sirćo, projektna menadžerica CPCD-a.

Najavljena je i izgradnja skloništa samo korak u pravcu rješavanja problema ali je istakla da postojanje skloništa samog po sebi, ne rješava problem napuštenih životinja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *