Drugi festival devete umjetnosti u Sarajevu

Uz diskusije i prezentacije bh. i regionalnih izdanja, svaki ljubitelj stripova će moći naći nešto za sebe.

Stripiti Fest 2013
Stripiti Fest 2013
Nakon uspjeha prošlogodišnjeg STRIPITI festa, prvog festivala stripa u Bosni i Hercegovini, strip entuzijasti iz udruženja ‘Drugi ugao’ i ove godine će publici kroz tri festivalska dana predstaviti dostignuća u ovoj umjetnosti.

Sarajevski festival devete umjetnosti će svoje drugo izdanje doživjeti od 29. do 31. maja 2013. godine.

Nastao s ciljem promocije bh. autora i autorica, te očuvanja strip-umjetnosti u Bosni i Hercegovini, Drugi STRIPITI FEST u saradnji sa Goethe-Institutom u Sarajevu i Fondacijom CURE, predstaviće šestu izložbu bh. strip autora i autorica, te izložbu radova na temu ‘Parodija’, za koju je konkurs otvoren do 20. maja 2013. godine.

Na tri lokacije u Sarajevu 2. STRIPITI FEST će ponuditi izložbe i promocije, koje će predstaviti presjek bh. strip stvaralaštva nastalog u periodu 2012-2013 kao i radove njemačkih i hrvatskih strip umjetnica.

Martina Peters
Martina Peters
U sarajevskom Goethe-Institutu (Bentbaša 1a), u srijedu 29. maja 2013. godine od 19 sati će gostovati autorica stripova Martina Peters. Ona spada među najbolje crtačice manga stripova u Njemačkoj, a slavu je stekla objavljivanjem svojih priča u formi digitalnog stripa. Zajedno sa svojom kolegicom iz Splita Sonjom Gašperov, razgovaraće o iskustvima i predstaviti svoja izdanja.

Ovom prilikom biće predstavljena i knjiga ‘Bilo jednom u 21. stoljeću…’, koja objedinjuje radove mladih autora inspirisanih modernim bajkama, a koji su pristigli na konkurs Goethe-Instituta.

Konkurs za 6. izlozbu bh. stripa
Konkurs za 6. izlozbu bh. stripa
U prostoru Sarajevskog Ratnog Teatra (Gabelina 16), u četvrtak 30. maja 2013. godine od 18 sati će biti predstavljena šesta po redu godišnja izložba bh. strip autora i autorica. Okosnica izložba je i ove godine rad članova udruženja ‘Drugi ugao’.

Osim presjeka strip djelatnosti u protekloj godini, ovom prilikom će biti izloženi i strip radovi pristigli na konkurs na temu ‘Parodija’.

Sonja Gašperov
Sonja Gašperov
Zadnjeg festivalskog dana, 31. maja 2013. godine, u Art Kinu Kriterion (Obala Kulina Bana 2), od 18 sati će se predstaviti Sonja Gašperov, jedna od najboljih strip autorica iz Hrvatske. Njeni strip radovi uvršteni su i u antologiju ‘Ženski strip na Balkanu’. OVom prilikom će predstaviti svoje knjige ‘VUČINE’, koje će svi zainteresirani moći prelistati i kupiti po povoljnim cijenama. Isto večer u Kriterionu planiran je i STRIPITI Party na kojem će nastupiti Audio inFunktion.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *