Eksplozivna upozorenja

ručna bombaU dvorištu kuće Huseina Osmanovića u subotu navečer u ulici Safvet-bega Bašagića aktivirana je ručna bomba, usljed koje je došlo do oštećenja na kući, dok povrijeđenih osoba nije bilo.

Podsjetimo, u kući ispred koje je eksplodirala bomba, 5. avgusta 2007. ubijen Tarik Silajdžić. Bomba je, navodno, bačena na dan kada je prije 20 godina rođen poginuli mladić. Kao što je poznato 11 dana prije ove eksplozije Kantonalni sud oslobodio je optužbi saoptuženika u ovom ubistvu Edina Osmanovića (43), sina Huseina Osmanovića, vlasnika kuće.

Podsjetimo, slična eksplozija desila se i u petak, dva sata iza ponoći, kada je također nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu u Ulici Adema Buče, u sarajevskoj općini Novi Grad.

Tokom uviđaja konstatovano je da je bomba eksplodirala u dvorištu jedne porodične kuće. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, a ustanovljena su oštećenja na fasadi dvije kuće, kao i na jednom parkiranom vozilu.

U oba slučaja jasno je da je osoba koja je bacala bombe to uradila u vrijeme i na način da ne bude povrijeđenih, što ukazuje da se radi o svojevrsnim upozorenjima.

U toku je preduzimanje mjera i radnji na pronalasku izvršilaca ovih krivičnih djela, kažu u policiji.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *