Grad Sarajevo omogućio ljetovanje štićenika Dječijeg doma Bjelave

Gradonačelnik Behmen u Domu Bjelave

“Grad Sarajevo će i ove godine sa 20.000 KM omogućiti ljetovanje štićenika Dječijeg doma “Bjelave” – istaknuto je tokom posjete gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena ovoj socijalno-vaspitnoj ustanovi.

Kako je izjavio direktor Dječijeg doma Amir Zelić, djeca će u junu boraviti u Zaostrogu, a u julu na planini Bistričak kod Nemile.

Gradonačelnik je obišao štićenike koje je obradovao slatkišima i novčanim poklonima. Ujedno je izrazio zadovoljstvo uvjetima u kojima boravi trenutno 94 djece bez roditeljskog staranja kao i odnosom uposlenih prema njima. Ovom prilikom gradonačelnik Behmen je istakao da će Grad organizirati školu plivanja za štićenika ove ustanove na bazenu Otoka-Meander.

Direktor Zelić se zahvalio gradonačelniku i Gradu na razumijevanju i kontinuiranoj finansijskoj podršci aktivnostima i projektima Dječijeg doma “Bjelave”.

“Ponosni smo na našu djecu. U poslijeratnom periodu nijedno naše dijete nije evidentirano kao maloljetni prijestupnik, nijedno nije izbačeno iz škole niti prebačeno iz odjeljenja u odjljenje odnosno iz škole u školu”, istakao je Zelić.

Također je pohvalio izuzetan uspjeh koji štićenici Dječijeg doma “Bjelave” postižu u školi i u mnogobrojnim sekcijama u kojima su prema svom afinitetu uključeni.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *