Grad Sarajevo pokrovitelj Evropskog prvenstva u atletici Sarajevo 2009

skok u visSve je spremno za početak Prvog Evropskog timskog prvenstva u atletici – Sarajevo 2009. koji će se održati od 20.-21. juna na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović – Hase”, rečeno je na današnjoj press konferenciji upriličenoj povodom održavanja prvenstva.

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Nenad Marković istakao je da je Grad Sarajevo na čelu sa gradonačelnikom Alijom Behmenom odlučio da kroz pokroviteljstvo podrži ovaj najveći sportski događaj, koji se ove godine održava u našoj zemlji i gradu. „Ova manifestacija evropskog značaja ujedno daje pečat našem htijenju da svijetu prenesemo poruke o gradu Sarajevu, kao olimpijskom i gradu sporta, koji je najveća spona među ljudima. Ovo je prilika da našim gostima, učesnicima prvenstva, ali i cijeloj evropskoj javnosti dokažemo da je Sarajevo bilo i da opet može biti dobar organizator velikih evropskih i svjetskih sportskih događaja, a mi njegovi građani da ponovno pokažemo našu gostoljubivost po kojoj smo širom svijeta poznati.”, rekao je Marković.

Na tom takmičenju, uz domaćina BiH, učestvuju jedinstvene reprezentacije sastavljene od muških i ženskih ekipa iz sljedećih zemalja: Andore, Armenije, Azerbejdžana, Crne Gore, Danske, Gruzije, Islanda, Izraela, Luksemburga, Makedonije, Moldavije i Atletske asocijacije malih evropskih zemalja – Lihtenštajn, Malta, Monako i San Marino.

Generalni sekretar Atletskog saveza BiH Milan Mišo Pedalo rekao je da su ekipe Armenije, Malte i Makedonije već stigle u Sarajevo, a tokom dana očekuju se i preostale reprezentacije. „Na takmičenju ćemo imati 20 do 30 vrhunskih svjetskih atletičara i zato pozivam sve ljubitelje vrhunske atletike da dođu na Koševo i uživo prate prvenstvo, a ulaz je besplatan.”, dodao je Pedalo.

Ovo najznačajnije sportsko takmičenje održava se u organizaciji Atletskog saveza BiH i pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva. Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen je predsjednik Organizacionog komiteta u kojem se uz njega nalazi još 25 istaknutih sportskih, kulturnih, političkih i javnih radnika.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Jedan odgovor na “Grad Sarajevo pokrovitelj Evropskog prvenstva u atletici Sarajevo 2009”

  1. ako je potreban smještaj za učesnike manifestacije hotel Royal vam stoji na raspolaganju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *