Gradiće se Igmanska cesta

Projekat podrazumijeva izgradnju ceste u dužini od skoro tri kilometra na području općine Ilidža i od velikog značaja je za Kanton Sarajevo

Igmanska cesta

Vlada Kantona Sarajevo je donijela odluku kojom se Direkciji za puteve nalaže KS provođenje postupka javne nabavke na projektu izgradnje ceste od Glavogodine do Osmica na Igmanu.

“Projekt izgradnje Igmanske ceste značajan je iz više razloga i zato sam ponosan na odluku Vlade. Ta cesta, odnosno ratni put preko Igmana, bio je spas za Sarajevo tokom ratnih godina. Danas predstavlja simbol odbrane Bosne i Hercegovine, te mjesto koje posjećuju brojni izletnici. Izgradnja ove ceste je i iz ovih, ali i sigurnosnih razloga, zaista prijeko potrebna”, kaže ministar saobraćaja Adnan Šteta.

Adnan Šteta

Ovaj projekat podrazumijeva izgradnju ceste u dužini od skoro tri kilometra na području općine Ilidža i od velikog značaja je za kanton, obzirom da povezuje Ilidžu, Hadžiće i Trnovo.

“Danas na ovom dijelu imamo makadam, koji je neuslovan i apsolutno nesiguran. Potpuno nova tri kilometra ove ceste će značajno poboljšati sigurnost i kretanje svih posjetilaca. Na osnovu istraživanja tržišta, došli smo do procijenjene vrijednosti projekta izgradnje ove značajne ceste. Za njenu izgradnju je već spremna sva neophodna dokumentacija”, dodao je Šteta.

U toku postupka javne nabavke provodit će se e-aukcija, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i podzakonskim aktima.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *