HNK Osijek na sceni sarajevskog Kamernog

Kamerni teatar 55 će u subotu 17. oktobra 2015. godine od 20 sati, ugostiti Hrvatsko narodno kazalište Osijek, koji će na sarajevskoj sceni izvesti predstavu 260 dana.

260 dana (HNK Osijek)
260 dana (HNK Osijek)

Autobiografska drama Marijana Gubine 260 DANA je dramatizacija istoimenog romana koji šokantno realistično, a opet bez suvišne patetike, pripovijeda kalvariju zatočeništva djeteta i njegove porodice u posljednjem ratu.
Komad je to koji govori o ratnom, zarobljeničkom okruženju lišenom bilo kakve čovječnosti, o putovanju u središte ljudskih nakaznosti, ali i snage koja, premda najčešće skrivena duboko u ljušturama naših krhkosti, čovjeku dopušta preživjeti gotovo sve, zacijeliti, oprostiti, nastaviti dalje u miru.

260 dana (HNK Osijek)
260 dana (HNK Osijek)

Premda bi se na prvi pogled moglo učiniti kako je riječ o drami zaogrnutoj posvemašnjom crninom, ono što ova scenska ispovijest nudi prije svega je katarza – svojevrstan vodič do tačke kada praštati postaje ljudski.
Iako zbori o nedavnoj krvavoj prošlosti drama 260 DANA nudi zalog za budućnost u miru, trajnom spokoju utemeljenom na otpuštanju mržnje i zlopamćenja.

Reditelj predstave je Dražen Ferenčina, dramatizaciju i dramaturgiju potpisuje Ana Prolić, a u predstavi igraju Aljoša Čepl, Vjekoslav Janković, Matea Grabić, Ivan Ćaćić, Zorislav Štark i Neven-Lucian Davidović. 

260 dana (HNK Osijek)
260 dana (HNK Osijek)

Početak predstave je u 20 sati, a ulaznice se mogu rezervisati na telefon broj 033 550 475 ili putem elektronske poste rezervacije@kamerniteatar55.ba.

Tokom uzvratnog gostovanja osiječka publika će u februaru 2016. godine imati priliku uživati u kultnoj predstavi Kamernog teatra 55 Umri muški.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *