Inicijativa za odigravanje humanitarne utakmice za Bihać

Misija Fudbalskog Kluba Sarajevo, između ostalog je i biti društveno odgovorna sportska organizacija koja će svojim djelovanjem aktivno doprinositi bh. društvu.

Dino Selimović

Rukovodstvo Fudbalskog Kluba Sarajevo, ponukano tragičnim događajem u Bihaću kada je u potpunosti izgorjela kantonalna bolnica ‘Dr. Irfan Ljubijankić’, pokrenulo je inicijativu o odigravanju humanitarne utakmice na Olimpijskom stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’. Cilj je prikupljanje sredstava za obnovu uništene bolnice.

‘Kontaktirao sam šefa stručnog štaba NK Jedinstvo iz Bihaća Mehmeda Janjoša, sa kojim sam razgovarao o ideji da FK Sarajevo i NK Jedinstvo iz Bihaća odigraju humanitarnu utakmicu. Poslije sam razgovarao i sa predsjednikom Jedinstva koji je bio pozitivno iznenađen ovom idejom i sa zadovoljstvom su je prihvatili.’, kaže Dino Selimović, direktor FK Sarajevo.

Selimović kaže da je zatim shvatio kako bi još veći efekat imala utakmica koju bi podržali navijači svih klubova iz Sarajeva, pa je kontaktirao čelnike Željezničara, Olimpica i Slavije: ‘Svi su načelno pristali učestvovati u ovom humanitarnom projektu. Informisao sam i čelnike Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, te Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo, koji su također podržali inicijativu, dok će se o detaljima razgovarati u narednim danima.’, saopštio je Selimović.

Pored planirane utakmice na Koševu između reprezentacije Sarajeva i NK Jedinstvo iz Bihaća, načelno je dogovoren i prijateljski susret Fudbalskog Kluba Sarajevo i Jedinstva u Bihaću.

Iskazana je nada i želja da će svi koji budu učestvovali u organizaciji same utakmice dati svoj doprinos kada su u pitanju troškovi, kako bi što više novca od ulaznica završilo kao donacija bolnici ‘Dr. Irfan Ljubijankić’ u Bihaću.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *