Iskreni osmijeh na Vilsonovom šetalištu

Po prvi put se javnosti prikazuju mogućnosti, znanje i htjenje djece koja će tokom trajanja kulturno-zabavnog programa svojim rukama napraviti dvije košnice.

Projekat ISKRENI OSMIJEH (Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece MJEDENICA, OŠ VLADISLAV SKARIĆ, Udruženje za podršku ideja SKAKAVAC

U cilju skretanja pažnje da bez obzira na psihofizička ograničenja djeca koja pohađaju Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece MJEDENICA mogu i žele imati odrastanje poput druge djece, Udruženje za podršku ideja SKAKAVAC će u ponedjeljak, 23. aprila 2018. godine od 16 sati na Vilsonovom šetalištu predstaviti projekat ISKRENI OSMIJEH sastavljen od tri različita segmenta: radionica, predstava i bazar.

Radionica je zamišljena da po prvi put javnosti se prikažu mogućnosti, znanje i htjenje djece koja će tokom trajanja kulturno-zabavnog programa svojim rukama napraviti dvije košnice.

Predstava, koja ima kulturno-umjetnički karakter, učenici izvode unaprijed pripremljene tačke kao što su igrokaz, folkor, recitacije, muzički performans…

Bazar će ponuditi određene predmete koje su djeca napravila u školskoj radionici. Vrednovanjem njihovog rada i davanjem mogućnosti da svoje znanje javno predstave čini se bitan iskorak ka njihovoj inkluziji u zajednicu.

Djeca trebaju biti na prvom mjestu u bilo kojem segmentu društva, pa je potrebno uvijek pohvaliti njihov rad, trud, ohrabriti ih da nastave raditi to što vole i što su naučili, pokazati ljudima da njihove vrijedne ruke mogu uraditi mnogo više nego što mislimo i vjerujemo da mogu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *