Izložba studentskih radova i panel-diskusija na temu ljudskih prava

U četvrtak, 3. marta 2016. godine u galerijskom prostoru Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo (Obala Maka Dizdara 3) od 13 sati EU info centar organizuje izložbu umjetničkih radova studenata i panel-diskusiju na temu ljudskih prava na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo

Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo
Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo

Izložbu studenata ALU na temu ljudskih prava će otvoriti Marina Finci, dekanesa Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, nakon čega će posjetioci imati priliku učestvovati u panel-diskusiji o podršci Evropske unije Bosni i Hercegovini, te saznati više o projektima koje EU finansira u ovoj oblasti.
U panel diskusiji će učestvovati Massimo Mina, voditelj Odjela za društveni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju pri Delegaciji Evropske unije u BiH; Sanela Bešić, izvršna direktorica Udruženja „Kali Sara“; Suzana Jašarević, direktorica organizacije „Hilfswerk“ za BiH; Saša Gavrić, izvršni direktor organizacije „Sarajevo Open Centre“.
U sklopu saradnje sa akademijama umjetnosti u BiH domaćini dosadašnjih izložbi, na teme kulturno i prirodno naslijeđe, voda i okoliš te djeca i obrazovanje bili su trebinjska, banjalučka i širokobriješka akademija umjetnosti. Završna izložba radova studenata sve četiri akademije održat će se u Banjaluci.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *