Izučavanjem istorije do pomirenja u Sarajevu

Poticanje kritičkog mišljenja i kulture otvorenog dijaloga u kontekstu obilježavanja historijskih događaja u Bosni i Hercegovini.

EU info centar organizuje izložbu IZUČAVANJEM ISTORIJE DO POMIRENJA, koja će biti održana u četvrtak, 28. januara 2016. godine od 17:30 sati, u prostorijama EU info centra (zgrada Delegacije Evropske unije u BiH, Skenderija 3a).

IZUČAVANJEM ISTORIJE DO POMIRENJA čini serija od 23 panela kreirana u sklopu istoimenog projekta. Prepoznajući značaj izučavanja istorije unutar samog procesa, projektne aktivnosti su dizajnirane da potaknu kritičko mišljenje i kulturu otvorenog dijaloga u kontekstu obilježavanja historijskih događaja u Bosni i Hercegovini.

Izložbu će otvoriti voditelj Odjela za društveni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju pri Delegaciji Evropske unije u BiH Massimo Mina i koordinatorica projekta Svjetlana Marković.

Projekat IZUČAVANJEM ISTORIJE DO POMIRENJA jedan je od niza akitvnosti u sklopu programa Sarajevo 2014 koji je finansirala Evropska unija, osmišljen kako bi pomogao da završetak procesa pomirenja u zemljama zapadnog Balkana prenoseći evropske vrijednosti pomirenja, tolerancije i mira.

Izložba će biti otvorena za javnost u prostorijama EU info centra do 4. februara 2016. godine, svakog radnog dana od 9 do 17:30 sati.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *