Kamerni teatar 55: Umri muški

Kada je predstava ‘Umri muški’ premijerno izvedena u februaru 1990. godine kao diplomski rad glumice Tatjane Šojić niko nije mogao ni zamisliti da će ovoliko trajati.

Umri muški (Kamerni teatar 55)
Umri muški (Kamerni teatar 55)

Kada je 1990. godine Tatjana Šojić pripremala svoju diplomsku predstavu nije ni slutila da će njena nepretenciozna i niskobudžetna komedija o muško-ženskim odnosima, zahvaljujući neprekidnom interesu publike, postati kultna predstava Kamernog teatra 55.
UMRI MUŠKI već 25 godina ne prestaje puniti salu Kamernog teatra 55, doživjevši više od 250 izvođenja i time postavši najizvođenijom predstavom u Bosni i Hercegovini svih vremena.

Umri muški (Kamerni teatar 55)
Umri muški (Kamerni teatar 55)

Eva, Bruno i Mario u briljantim interpretacijama Tatajane Šojić, Admira Glamočaka i Senada Bašića postali su junaci čije replike njihovi brojni fanovi, koji su predstavu gledali nebrojeno puta, znaju napamet, uvijek u njima otkrivajući novu istinitost, životnost i duhovitost.
‘Nema neke posebne tajne. U pitanju je dobar tekst, tri odlična glumca, bez lažne skromnosti. Mi se volimo, volimo svoj posao, a uvažavamo i našeg četvrtog partnera – publiku, i onda nema greške. Skoro 23 godine smo zaigrani, još nam se igra, jer volimo da igramo.’, rekla je Tanja Šojić prilikom obiljezavanja 25. godišnjice predstave Umri muški.

Umri muški (Kamerni teatar 55)

Režija: Admir Glamočak

Uloge:
Tatjana Šojić,
Admir Glamočak,
Senad Bašić.

Repertoar Kamernog teatara 55 »

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *