Kamerni teatar 55: Ženski turbofolk bend

Ženski turbofolk bendŽenski turbofolk bend je pozorišna predstava u režiji Sulejmana Kupusovića koja je rađena po motivima komedije “Ženski orkestar” francuskog dramskog pisca Jean Anouilha.

Predstavu izvodi ansambl Kamernog teatra ‘55. Predstava je pozorišni hit u Kamernom teatru ‘55, karte za predstavu budu rasprodane mjesec dana ranije. U okviru Četvrtog festivala komedije Bosne i Hercegovine “Mostarska liska 2006.” izvedena je predstava Ženski turbofolk bend. Izvedba je nagrađena “Velikom mostarskom liskom”, dok su pojedinačne nagrade dodijeljene Žanu Maroltu za najbolju kreativnu improvizaciju i Sulejmanu Kupusoviću za najbolju režiju.

“Ženski turbofolk bend” je priča o bivšim članicama Sarajevske filharmonije koje su, da bi preživjele, prinuđene pjevati turbo pjesme u nekoj kafani na “Arizoni” u bosanskoj zabiti. Filharmonistice pjevaju “hitove” Karleuše, Cece, Bubamare, Stoje, Kebe i sličnih dok istovremeno uzdišu za svijetom Bacha, Mozarta i Beethovena.

U finalu predstave gazda kafane traži od muzičarki da pjevaju i igraju dok se u pozadini vidi obješena jedna od muzičarki, koja je uzdisala za Mozartom, a morala svirati i pjevati turbo pjesme u stilu “Na čaršafu dvije kapi krvi, to je dokaz da si bio prvi”.

Auto: Jean Anouilh
Režija: Sulejman Kupusović

Igraju:
Nada čurevska,
Gordana Boban,
Žan Marolt,
Jasna Ornela Bery,
Minka Muftić,
Vanesa Glođo,
Merima Ovčina,
Rade Čolović,
Arif Šabotić

Vrijeme: 4. maj 2009 @ 20h /odgođeno zbog bolesti glumca
Mjesto: Kamerni teatar 55, Sarajevo

mapa područja

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *