Konvoj ponovo kreće

U sarajevskom klubu Cinemas, 28. decembra 2012. godine, popularni sarajevski rokeri grupa Konvoj održaće svoj povratnički koncert.

Konvoj, Sarajevo
Konvoj, Sarajevo

Nakon nekoliko godina pauze, sarajevski Konvoj je odlučio prekinuti tišinu i nastaviti s radom, pa već godinu dana spremaju novi materijal koji će biti promovisan na samom kraju godine u Sarajevu.

Konvoj: Ja ne znam ko si ti

Grupa Konvoj postoji još od 1988. godine, kada je osvojila prvu nagradu na tada popularnom festivalu ‘Nove nade, nove snage’.
Danas je jedini preostali član iz originalne postave osnivač Hamdija Salihbegović, a kroz grupu je prošao veliki broj sjajnih muzičara, od kojih se neki i danas uspješno bave ovim poslom.

Konvoj: Uzalud riječi

Pred sami početak opsade Sarajeva Konvoj snima svoj debitantski album koji nikada nije objavljen, a grupa obustavlja rad zbog ratnih dešavanja. Aktiviraju se 1993. godine i sviraju u unplugged verziji. U grupu dolazi od tada standardni pjevač i autor Nedžad Merdžanović.

Konvoj: Evergreen

U novembru 1995. godine snimaju svoj zvanično debitantski album ‘Sa vremenom’ (objavljen 1997). U januaru 1998. godine u mostarskom muzičkom centru ‘Pavarotti’ snimaju drugi album ‘Bez razlike’.
U periodu ljeto/jesen 1999. godine, Konvoj u studiju Adija Lukovca snima i treći album ‘Varijante i dumine’.

Konvoj - Ratovi

Slijedi pauza od četiri godine, a za to vrijeme Hamo i Nećko se zajednički rade radijske jinglove, muziku za televiziju i pozorište. Otvaraju vlastiti muzički studio ‘Antika’, u kojem snimaju novi album ‘Pun Mjesec’, objavljen pred sam kraj 2004. godine.

Vezano: Bez ljubavi nema ništa, a Konvoj je ljubav!

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *