Kreativne radionice slikarstva za žene

Savjet Mjesne zajednice ‘Džidžikovac-Koševo I’ organizuje besplatne kreativne radionice ‘Slikanje na foliji’, namijenjene nezaposlenim ženama sa područja ove mjesne zajednice.

Slikanje je postupak gdje se nečim nanosi mješavina pigmenta i ljepila na podlogu (plohu) stvara slika

Cilj projekta je edukacija i podsticanje nezaposlenih građanki na kreativno stvaralaštvo, njihovo uključivanje i doprinos kulturno-umjetničkom životu zajednice, promocija umjetnosti kao jedinstvene anti-stres terapije, davanje prostora i prilike građankama da se upoznaju o jednostavnim i pristupačnim tehnikama slikarstva. Pored toga, ove kreativne radionice omogućavaju ženama i dodatnu zaradu od prodatih slika.

Radionice će se od 1. novembra 2014. godine održavati subotom od 11 do 14 sati u prostorijama MZ ‘Džidžikovac-Koševo I’ (Hasana Kikića 8). Projekt će biti realiziran kroz pet interaktivnih radionica, sa raznovrsnim kreativnim sadržajima, a polaznice će na radionici dobiti sav potreban pribor i materijal, a po završetku će biti održana zajednička izložba svih radova nastalih tokom radionica.

Sve zainteresirane mogu se prijaviti na e-mail adresu: mz.dzidzikovac@centar.ba ili na broj telefona 033 667 475, odnosno u prostorijama mjesne zajednice ‘Džidžikovac-Koševo I’ (Hasana Kikića 8) svaki radni dan od 8 do 16 sati. Rok za prijavu je kraj oktobra. Broj mjesta je ograničen.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *