Lepo je voleti Sarajevo

Svaki odlazak i povratak sa letovanja, vodio je, nekako, kroz Sarajevo.

Sarajevski mostovi

Lako je Sarajlijama da vole Sarajevo. I kad nisu tamo, nose ga sa sobom. To je urođeno. Mi ostali morali smo da se izborimo za to pravo. Nije bilo dovoljno što su nas roditelji vodili u taj lepi grad davnih sedamdesetih. I cele sledeće decenije smo se družili sa Mariom i Sašom, sa Dinom i Senom, zaljubljivali se u Jelenu, budili se kod Naze posle mnogo piva, sa Ismetom, pravo iz diskoteke išli na ćevape i sirnicu. Koliko smo samo puta kampovali na Ilidži, niko i ne broji.

Svaki odlazak i povratak sa letovanja, vodio je, nekako, kroz Sarajevo. Ulcinj, Zadar, Cavtat i Umag, ma prosto, gde god da se krenulo, moralo je preko Romanije. Šta je dvjesta kilometara puta više u odnosu na one lepe devojke koje nisu baš uvek nas čekale, ali smo mi uvek dolazili. Širok grad, još širi ljudi. I ne samo geografski centar one stare Juge, nego i njena duša. I srce. Taman kad smo stekli pravo da volimo Sarajevo, morali smo da odemo. I dugo, dugo nas već nema. Da li je i ono tužno bez nas, kao mi bez njega. Nada li se našem povratku jednog dana? Želi li nas još? Jer, tužni smo, želimo i nadamo se.

piše: Vlada S., 2013

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

2 Odgovori na “Lepo je voleti Sarajevo”

  1. naravno.. Sarajevo je uvijek zeljno ljudi koji ga vole bas onakvog kakav je.. Nisu vazne ni boje, ni imena.. vazno je da si covjek, volis carsiju, cevape i onaj miris .. jedinstven…

  2. Bujrum,dobrodosli,wellcome,willkomen,bienvenuti Sarajevo voli da bude voljeno,zivi ga kao sto on tebe zivi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *