Maturantska parada 2013

Za danas je najavljeno održavanje ‘Maturantske parade 2013’, na Trgu djece Sarajeva. Sarajevski maturanti, zajedno s maturantima iz šest bosanskohercegovačkih i 90 evropskih gradova, tačno u podne će zaplesati uz Straussovu ‘Fledermauss-Quadrille’.

Sve je spremno za Maturantsku paradu 2103
Sve je spremno za Maturantsku paradu 2103
U Bosni i Hercegovini Maturantsku paradu su prije sedam godina pokrenuli Akademija plesnog pokreta u BiH i Plesni klub ‘Romantik’, a ove godine se predviđa prisustvo više od 5.000 maturanata.

Maturantska parada će u Bosni i Hercegovini biti obilježena uz jedinstvene plave i žute majice koje će nositi svi maturanti, a svoju koreografiju će upotpuniti i kišobranima, što će posebno za ovaj kišni dan biti i više nego koristan rekvizit.

Matura neće biti proslavljena samo u Sarajevu jer hiljadu maturanata iz Goražda, Zenice, Tuzle, Travnika, Bihaća i Trebinja na svojim trgovima će danas plesati uz bubnjeve i pištaljke jer, osim parade, školarci Bosne i Hercegovine zajedno s kolegama iz ostalih evropskih gradova i ove godine obaraju Guinnessov rekord u sinhronizovanom plesu.

Maturantska parada 2013 u Sarajevu počinje tačno u podne na Trgu djece Sarajeva, a okupljanje maturanata je već u 10:30 sati na Trgu Oslobođenja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *