Međunarodni filmski festival Rotterdam uživo u Sarajevu

Tokom vikenda od 29. do 31. januara 2016. godine u sarajevskom Kino Meeting Point će se po drugi održati jedinstveni filmski događaj ‘živog’ praćenja dijela programa Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu.

IFFR Live! u Sarajevu
IFFR Live! u Sarajevu

Program IFFR Live! prenijet će dašak filmskog uzbuđenja s jednog od najznačajnijih svjetskih filmskih festivala, u dvadesetak kino dvorana diljem Evrope u sklopu jedinstvene platforme koja socijalne mreže i internet integriše u festivalsko tkivo.
Pored sjajne prilike da pogledate svjetske premijere, u Kinu Meeting Point, od 29. do 31. januara 2016. godine, nakon svake projekcije možete učestvovati u razgovoru s rediteljima i ekipama filmova putem video-linka, kao i postavljati pitanja putem Twitter-a.
PROGRAM

AS I OPEN MY EYES
Reditelj: Leyla Bouzid
Termin: Petak, 29. januar 2016 @ 20:00h
Priča o mladoj tuniškoj pjevačici, koja u mjesecima neposredno prije rasplamsavanja Arapskog proljeća u svojoj zemlji hrabro i pomalo neoprezno probija cenzuru nametnutu od strane vlasti izvodeći svoje kritičke pjesme u kafanama i noćnim klubovima koje posjećuju mladi Tunižani.

THE MODEL
Reditelj: Mads Matthiesen
Temrin: Nedjelja, 30. januar 2016 @ 16:00h
Kada se Emmi, mladoj djevojci na početku karijere u modnoj industriji, pruži prilika da ostvari svoj san i postane međunarodni super model, ona iza sebe ostavlja život u Danskoj i seli se u Pariz. Na foto sesiji na lokaciji nedaleko od svoga rodnog grada Emma upoznaje privlačnog fotografa Shanea Whitea i njih dvoje se zaljubljuju. Ali njihova veza za Emmu ubrzo postaje opasna opsesija.

PREJUDICE
Reditelj: Antoine Cuypers
Termin: Ponedjeljak, 30. januar 2016 @ 20:00h
Mješavina prigrljenog formalizma i histerične porodične krize, igrani prvijenac Antoinea Cuypersa preispituje pravila filmskih žanrova i sa vidljivim užitkom se poigrava sredstvima filmskog pričanja priče.

LA NOVIA
Reditelj: Paula Ortiz
Termin: Utorak, 31. januar 2016 @ 16:00h
Zapanjujuće lijepa adaptacija proslavljene teatarske drame “Krvava svadba” Federica Garcije Lorce, “Djevojka” je priča o zabranjenom, strastvenom ljubavnom trouglu i nevjesti koja napušta svoga mladoženju jer više ne može ignorisati narastajuću želju za svojim ljubavnikom Leonardom.

THE GARBAGE HELICOPTER
Reditelj: Jonas Selberg Augustsén
Termin: Srijeda, 31. januar 2016 @ 20:00h
Minimalistički, monohromni film ceste, sa nadrealnim smislom za humor, igrani prvijenac Jonasa Selberga Augustsena sadrži primjese ranih radova Jima Jarmuscha i Akija Kaurismakija.

ULAZNICE

Ulaznice možete kupiti u Caffeu Meeting Point (Hamdije Kreševljakovića 13; radno vrijeme ponedjeljak-subota od 08:00h do 23:00h, nedjeljom od 11:00h do 23:00h), po sljedećim cijenama:

  • Pretprodaja: 5KM (za studente i penzionere: 4KM)
  • Na dan projekcije: 7KM (za studente i penzionere: 5KM)
  • Paket ulaznica (sadrži 5 projekcija): 20 KM

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *