MESS 2012: Kamenje

U okviru 52. Internacionalnog teatarskog festivala MESS, u Pozorištu mladih Sarajevo će u subotu, 6. oktobra 2012. godine biti izvedena predstava za djecu ‘Kamenje’.

Kamenje
Kamenje

Kamenje je doživjelo mnoga uprizorenja i postiglo velik uspjeh u cijelome svijetu zahvaljujući aktuelnoj temi, zanimljivoj i napetoj priči koja koristi sve elemente, pa čak i stereotipe filmskih kriminalističkih potraga, te društvenoj angažiranosti, modernosti koncepta u kojem se odražava savremeno gledanje na ulogu teatra za djecu i mlade, ali i zbog iznimno vješto oblikovanih karaktera koji pružaju fantastične mogućnosti za glumačku igru.

Kamenje
Kamenje

Izvorna inačica teksta nastala je tokom procesa improvizacija u kojem su autori i glumci australijskog teatra ZEAL Theatre Company, Tom Lycos i Stefo Nantsou, stvarali situacije i definirali dijaloge. Budući da je tako stvoren materijal izrazito ‘glumački’, mišljen da se može igrati u različitim prostorima i uslovima, svaka postavka, pa tako i naša, okrenuta je glumcima i radu s njima na oblikovanju karaktera i na oživljavanju situacija koje plastično dovode na scenu prostore kojima lica prolaze u svojem bijegu i potrazi.

Predstava je namijenjena djeci uzrasta od 10 godina.

Kamenje - Kazalište Mala scena Zagreb

Reditelj: Ivica Šimić
Scenografija: Dinka Jeričević
Kostimografija: Hana Letica
Muzika: Ivanka Mazurkijević, Stanislav Kovačić
Fotografija: Ana Šesto
Prevod: Maja Oršić Magdić

Uloge:
Marko Hergešić,
Filip Lozić

Termin:
06. oktobar 2012 @ 18:00h
Mjesto: Pozorište mladih Sarajevo

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *