MESS 2012: Tvoj brat. Sjećaš se?

Složen eksperiment s konceptom fotografije prije i poslije, Predstava Tvoj brat. Sjećaš se? cjepka i spaja kućne snimke, holivudske filmske snimke, i glumačku igru uživo.

Tvoj brat. Sjećaš se?
Tvoj brat. Sjećaš se?

Odrastajući u ruralnoj Americi, Zachary i njegov stariji brat Gator su kao djeca uživali praveći parodije na svoje omiljene filmove, a najviše na karate opus Jean-Claudea Van Dammea, Kickboxer, i zloglasni kultni film Lica smrti. Od tada je prošlo dvadeset godina. Nakon što se otuđio od porodice, Zack se vraća u kuću svog djetinjstva da ponovno kreira ove filmove, scenu za scenom, što je preciznije moguće – ali sada kroz objektiv dvadeset godina emocionalnog i fizičkog trošenja i habanja. Jedan brat je postao glumac, a jedan se doveo do samouništenja.

Bilo da ste rođeni u Belgiji ili u Americi, jednostavna želja za ljubavlju iz djetinjstva sudara se sa slavom, drogom, i ambicijama. Ali, dok su gospodin Van Damme i poznati patolog dr. Francis Gross na njihovoj strani, Zack & Gator po posljednji put ulaze u ring da bi se pokušali izboriti za iskupljenje.

Your Brother. Remember?

Autor: Zachary & Gator Oberzan
Koncept, režija, izvedba: Zachary Oberzan
Fotografija: Nancy Geeroms, Sylvie Moris

Uloge: Zachary Oberzan
Na video zapisu: Gator Oberzan

Termin:
06. oktobar 2012 @ 22:00h
Mjesto: SARTR Sarajevo
Ulaz: 10 KM

Rezervacije ulaznica na tel: 033/664-070 i 061/434-846. Prodaja ulaznica svakim radnim danom od 10.00 do 14.00 sati. Na dan predstave od 18.00 do 20.00 sati. Za grupne posjete, ucenike i studente odobravamo popust.

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *