MESS: Zlatni lovorov vijenac za East West Centar

East West CentarJučer je u sali kina Meeting Point, održana je zvanična dodjela nagrade Zlatni lovorov vijenac. Ovo iznimno priznanje, koje dodjeljuje “>MESS, uručeno je East West Centru za doprinos umjetnosti teatra.

U uvodnom dijelu ceremonije prisutnima se obratio Ismar Hadžiavdić, producent East West Centra, izrazivši zadovoljstvo primljenom nagradom, te najavivši kratak video uradak o svim produkcijama East West Centra. Pročitan je telegram glumice Branke Petrić, koja je izrazila svoje žaljenje što ne može lično prisustvovati ovom događaju, ujedno se zahvalivši Pašoviću na njegovom iznimnom dvadesetogodišnjem radu. Prisutnima se obratila i Lidija Stevanović, saradnica EWC-a, naglasivši da je Pašović ostvario njihov studentski san, te osnovao vlastitu trupu.

Nakon uprizorenja video-uratka, Dino Mustafić, direktor “>MESS-a, zvanično je uručio nagradu Harisu Pašoviću s riječima da se po prvi put u historiji “>MESS-a nagrada dodjeljuje pozorišnoj trupi, a ne pojedincu, ali da je to zaista kolektiv koji je utkao svo svoje znanje i život u teatar.

Pašović je primanje nagrade popratio riječima da EWC zaista ne bi bio ništa bez publike, koja je omogućila i priznala njihovo postojanje i umjetnički rad. Naglasio je i da EWC dijeli sa “>MESS-om antifašističku platformu, kao i estetski i kozmopolitski svjetonazor, te se zahvalio “>MESS-u u ime svog umjetničkog kolektiva.

Prvi laureat ovogodišnjeg Zlatnog lovorovog vijenca bio je Oskar Danon, koji je ujedno i otvorio ovogodišnji festival.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *