Mjesec italijanske kulture u Bosni i Hercegovini

Ambasada Italije u Bosni i Hercegovini, u okviru aktivnosti italijanskog predsjedavanja Evropskom unijom, predstavlja MJESEC ITALIJANSKE KULTURE U BIH.

Mjesec italijanske kulture u Bosni i Hercegovini
Mjesec italijanske kulture u Bosni i Hercegovini

Cilj jednomjesečne manifestacije je promovisanje kulture, dostupnosti kulture i dijaloga među kulturama. Festival će, u svom drugom izdanju, tokom mjeseca novembra ponuditi događaje u nekoliko domena, pa će tako biti dosta muzike, filma, fotografije, stripa i književnosti, uz prisustvo uglednih gostiju iz Italije.

Teato Lirico Trieste
Teato Lirico Trieste

Program uključuje i 14. sedmicu italijanskog jezika, koja će započeti u Sarajevu gostovanjem Lirskog teatra ‘Giuseppe Verdi’ iz Trsta s Rossinijevim ‘Stabat Mater’ i 100 umjetnika te 4 solista, a sve pod dirigentskom palicom maestra Gianluigija Gelmettija. Ovaj događaj će biti održan u sarajevskom Narodnom pozorištu, 10. novembra 2014. godine od 19 sati.

Alan Ford
Alan Ford

Najavljujemo i Sedmicu italijanskog filma na kojoj će biti predstavljeni najuspješniji italijanski filmovi snimljeni u posljednje dvije godine. Tu je i izložba ‘Alan Ford u BiH: jučer i danas’ posvećena čuvenom italijanskom stripu Maxa Bunkera..

Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Tuzla
Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Tuzla

Ulaz na sve događaje, koji će se odvijati u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i Tuzli, biće besplatan.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *