Moja kuća budućnosti u Sarajevu

Moja kuća budućnosti u Sarajevu
Moja kuća budućnosti u Sarajevu
Nevladina organizacija Energis, pod pokroviteljstvom Gradske uprave Grada Sarajeva, organizator je manifestacije Moja kuća budućnosti u sklopu obilježavanja “Sedmice održive energije EU”, koja se održava u Sarajevu 11. i 12. aprila 2011. godine, na Trgu djece Sarajevo.

Manifestacija predstavlja posljednja tehnološka dostignuća u građevinarstvu, oblasti u kojoj bi poboljšanje energetske efikasnosti moglo dati najveće efekte.

Moja kuća budućnosti ima za cilj upoznavanje javnosti sa svjetskim trendovima energetske efikasnosti, i podizanje svijesti o potrebi racionalizacije potrošnje energije i ukupnom uticaju koji neracionalna potrošnja ima na okoliš. Osim energetske efikasnosti, Moja kuća budućnosti će prikazati i obnovljive izvore energije: solarne panele i toplotne pumpe.

Sedmica održive energije Evropske unije (EUSEW) je kampanja koju provodi Evropska unija sa ciljem podizanja opće svijesti o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Centralna manifestacija EUSEW-a se održava u Briselu (Belgija) i na njoj učestvuju najvažnije političke i društvene ličnosti iz cijele Evrope. EUSEW se održava jednom godišnje od 2006. i do sada je organizovano preko 300 manifestacija širom Evrope.

Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – Energis je neprofitna, nevladina organizacija opredjeljena promovisanju energetske efikasnosti, čiste energije, korištenja obnovljivih izvora, zdravog okoliša i njihovom uticaju na ekonomiju Bosne i Hercegovine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *