Na ljeto rekonstrukcija vodovodne mreže Obalom Kulina bana

Današnjim potpisivanjem sporazuma o finansiranju rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Starom Gradu najavljeno je varljivo ljeto 2016. godine u gradu na Miljacki.

Ibrahim Hadžibajrić (načelnik Općine Stari Grad), Senad Hasanspahić (ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo), Nezir Hadžić (direktor KJKP Vodovod i kanalizacija) potpisuju sporazum o finansiranju rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Starom Gradu (Sarajevo, 20. maj 2016)

Ovim sporazumom Ministarstvo za komunalne poslove Kantona Sarajevo će finansirati sa 450 hiljada BAM izgradnju 960 metara vodovodne mreže od Drvenije do Vijećnice u cilju prestanka redukcija vode u tom dijelu Starog Grada, pogotovo u ljetnom periodu.

Rekonstrukcija mreže će se raditi i lijevom stranom ulice Obala Kulina bana, suprotno od tramvajskih šina, od mosta Skenderija do mosta Drvenija u Općini Centar, te od mosta Drvenija do Vijećnice u Općini Stari Grad, gdje će se cijevi postavljati trotoarima, uz zid Miljacke, a ne cestom. Stručnom analizom je ustanovljeno da su najkritičniji dijelovi mreže upravo na ovom lokalitetu.

Iskustvo življenja u Sarajevu nalaže da očekujemo saobraćajne gužve i povremeno obustavljanje saobraćaja.

Radove rekonstrukcije vodovodne mreže, čiji je glavni cilj Sarajevo bez redukcije vode, izvodiće KJKP ‘Vodovod i kanalizacija’, a direktor ovog preduzeća Nezir Hadžić kaže da bi trebali biti završeni najkasnije u septembru 2016. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *