Najava povećanja cijena iz sarajevskih Toplana

Za razliku od cijene prirodnog gasa, koja se mijenjala, Toplane već nekoliko godina nisu mijenjale svoje cijene, pa će od predstojeće grijne sezone Sarajlije ovu uslugu najvjerovatnije plaćati skuplje

Zlatko Petrović: Nadam se da neće doći do problema sa isporukama gasa.

Iako su u Sarajevu trenutno velike vrućine, naši sugrađani se uveliko pripremaju za novu sezonu grijanja. Oni koji se griju na drva i ugalj spremaju zalihe kako bi pregurali zimu, dok oni koji prostorije zagrijavaju na gas ili putem Toplana iščekuju vijesti da li će biti gasa, te koliko će Toplane povećati cijene svojih usluga.

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Zlatko Petrović smatra da Kanton Sarajevo mora imati uredno snabdijevanje jer to je uslov života, dodajući da u slučaju nestašice gasa on nema šta tražiti u ovom ministarstvu. Petrović tvrdi da je sigurno kako će isporuke gasa Kantonu Sarajevo će biti uredne u naredna dva mjeseca: ‘Sve što radim, radim kako bih u Kantonu Sarajevo obezbijedio uredno snabdijevanje gasom. Mi ćemo uraditi sve i kako bi tako ostalo. Aktivnosti u vezi sa urednim snabdijevanjem gasom vrlo brzo će biti definisane.’

O (novoj) cijeni gasa još ne može govoriti, jer, kaže, da najprije mora biti održan sastanak sa predstavnicima Vlade Federacije BiH kako bi se usaglasili oko Zakona o konsolidaciji javnih preduzeća. Naime, ukoliko isporuke gasa Kantonu Sarajevo dođu u pitanje, automatski će i isporuka toplotne energije prema KJKP Toplane biti ugrožena, za što se, ministar Petrović nada da će biti izbjegnuto.

‘Nadam se da neće doći do problema sa isporukama gasa. Kada je riječ o međusobnim dugovanjima BH gasa, SarajevoGasa i Toplana, tu je jedini način da se sve riješi Zakonom o konsolidaciji.’, ponovio je Petrović.

Za razliku od cijene prirodnog gasa, koja se mijenjala, Toplane već nekoliko godina nisu mijenjale svoje cijene, pa će, prema Petrovićevim riječima, od predstojeće grijne sezone Sarajlije ovu uslugu najvjerovatnije plaćati skuplje, a koliko će to biti, za sada nije poznato.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *