Narodno pozorište: Ružno pače

Predstava za djecu RUŽNO PAČE, Narodnog pozorišta Sarajevo rađena je prema jednoj od najljepših bajki Hansa Christiana Andersena, koji nam je ispričao priču koju bi svako dijete trebalo da zna.

Ružno pače, Narodno pozorište Sarajevo
Ružno pače, Narodno pozorište Sarajevo

Malo pače, koje svi odbacuju i ismijavaju mu se jer je drugačije, sve dok ne postane predivan labud koji zasjeni sve. RUŽNO PAČE je priča o tome kako se nikad ne treba predavati, te kako svačija osobnost može doći do izražaja i da biti drugačiji ne znači biti lošiji ili slabiji.
Ova predstava je klasificirana kao predstava za djecu uzrasta od tri do deset godina, ali se sa sigurnošću može reći da će sa djecom jednako uživati i njihovi roditelji, učiteljice i učitelji, vaspitačice i vaspitači. Jer, ovo je predstava koja nam je svima potrebna.

Ružno pače, Narodno pozorište Sarajevo
Ružno pače, Narodno pozorište Sarajevo

Treba spomenuti da se na izvedbama obično uspostavi prekrasna atmosfera, s pregršt radosti i lijepog odnosa gluamca sa djecom. Zabavna i poučna, predstava RUŽNO PAČE se može gledati mnogo puta i uvijek se da otriti neki novi detalj u scenama koje oduševljavaju, koje volimo i koje kasnije prepičavamo i o njima razgovaramo sa malima ali i velikima, jer RUŽNO PAČE je istinski uzbudljivo iskustvo kako za djecu tako i za odrasle.
Predstava traje trideset minuta, koji prođu za tili čas, a što je najljepše – ne mora sjediti ko neće! Djeca radosno plešu pored glumaca, šetaju i učestvuju, a nakon predstave – zna se: slikanje, igranje na sceni sa glumcima i opšta radost!

Ružno pače, Narodno pozorište Sarajevo
Ružno pače, Narodno pozorište Sarajevo

Ovu predivnu predstavu je režirala mlada rediteljica Elma Islamović, dok uloge tumače ponajbolji mladi glumci koje Bosna i Hercegovina ima: Maja Zećo, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dražen Pavlović, Džana Džanić i Amar Čustović. Prelijepu veselu muziku je komponovao Brano Jakupović iz svjetski renomiranog Dubioza kolektiva, a čudesnu scenografiju je kreairala poznata arhitektica Lada Maglajlić, dok su za fantastične kostime ‘krivi’ čuveni dizajnerski duo Irma Saje i Vanja Ciraj.

Repertoar Narodnog pozorišta Sarajevo »

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *