Niko ne želi sarajevski Sarabon

Niko se nije prijavio za učešće u prodaji dijela pokretne i kompletne nepokretne imovine Tvornice čokolade i kandita “Sarabon” iz Sarajeva, potvrdio je Hamdo Duraković, predsjednik Odbora povjerilaca “Sarabona”. Ovo preduzeće je u stečaju više od dvije godine, a do sada je njegova imovina ponuđena na prodaju 13 puta. Djelimično je uspio samo posljednji pokušaj kada je prodana trećina pokretne imovine.

“Pokretna imovina koja nije kupljena prethodni put vrijedna je oko 450.000, a početna cijena nepokretne imovine je 14,9 miliona KM. S obzirom na to da se niko nije prijavio, vjerovatno ćemo ići s prijedlogom da podijelimo nepokretnu imovinu na parcele i da je tako ponudimo na prodaju”, kaže Duraković i dodaje da je za idući mjesec zakazana i sjednica Skupštine povjerilaca “Sarabona”, na kojoj će biti raspravljano i o daljim postupcima u prodaji imovine.

Dio pokretne imovine “Sarabona”, vrijedne 200.000 KM, u decembru su kupile firme “Vispak” Visoko, “Gomeks” Banjaluka i “Behar” Žepče, te jedno fizičko lice iz Žepča.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *