Noć kina u Sarajevu za kraj godine

Sarajevo grad filma UNESCO-a organizira “Noć kina”, poseban događaj koji će po prvi put biti održan 28. decembra 2021. godine kao poklon publici.

U vrijeme novogodišnjih praznika, na jednu noć će se otvoriti vrata sarajevskih kina i omogućiti građanima Sarajeva i njihovim gositima besplatno uživanje u filmovima.

Od 17 sati do ponoći, 28. decembra 2021. godine publika će moći uživati u besplatnim programima: u Cineplexxu, CineStaru, u multimedijalnom centru Ilidža – kinu Igman, u kinu Meeting Point, kinu Novi Grad i kinu Valter.

Održava se simbolično na dan kada su braća Lumiere održala prvu kino projekciju na svijetu, 28. decembra 1895. godine u Parizu.

“Noć kina” u Sarajevu osmišljena je po uzoru na francuski praznik filma – La Fête du Cinéma, koji se uspješno održava 35 godina i okuplja veliki broj posjetilaca, gdje građani vjerno iščekuju praznik filma i posjećuju kina.

Namjer aje da ovaj događaj postati tradicija u Sarajevu, koji je zvanično proglašen gradom filma UNESCO-a 2019. godine.

Kao ponosni član globalne Mreže kreativnih gradova UNESCO-a, Grad Sarajevo kroz kreativnu oblast filma nastoji ponuditi bogate i raznovrsne kulturne i filmske sadržaje dostupne svim građanima i posjetiocima Sarajeva, podržavajući održavanje ovog događaja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *