Novo rađanje – Paraolimpijske igre

EU info centar u Sarajevu organizuje promociju knjige i izložbu Marca Ciccolella, NOVO RAĐANJE – PARAOLIMPIJSKE IGRE (Rise again Paralympic Games), koja će biti održana u srijedu, 24. februara 2016. godine u prostorijama EU info centra (zgrada Delegacije Evropske unije u BiH, Skenderija 3a) od 17:30 sati.

Novo rađanje - Paraolimpijske igre
Novo rađanje – Paraolimpijske igre

Promociju knjige i izložbu, koju se organizuje u saradnji sa Udruženjem za promociju italijanske kulture Dante Alighieri i Ambasadom Italije u BiH, otvoriće šef Odjela za politička i ekonomska pitanja pri Delegaciji Evropske unije u BiH Jan Snaidauf i predsjednica Udruženja za promociju italijanske kulture Dante Alighieri Emirka Aličić.
Govornici na promociji će biti: autor knjige i fotografija Marco Ciccolella, bosanskohercegovački glumac Nermin Tulić, predstavnik Paraolimpijskog komiteta BiH Senad Turković i predstavnica Saveza paraplegičara i oboljelih od dječje paralize i Vijeća za osobe s invaliditetom BiH Elvira Bešlija.
´Paraolimpijske igre u Londonu, kroz fotografski objektiv Emanuelea Brolija, Marca Cicolelle i Laure Predolini, snažno nas dotiču. Kao izvrsni fotoreporteri, oni dokumentuju glavne etape: ceremonije, polaske, izazove, padove, postignuća, pobjede, dodjele nagrada, ali također i zanos, duševna stanja, priče, iskustva, što sve zajedno čini pravu priču. Šampioni nas uvlače u svoju izvedbu, ostavljajući u nama, nakon izazova, hrabrost i optimizam, jer oni su utjelovljenje ostvarenja sna, koji podrazumjeva hrabrost, upornost, borbu i žrtvu, a ne čudo.

I u tu svrhu, pažljivo i znatiželjno oko naših fotografa je učinilo besmrtnim koncizni ali učinkoviti i plodni moto koji je sportistkinja Melissa Nicholls napisala na svojim čarapama, koji stoji tačno na tabanima njenih nogu u invalidskim kolicima: Dream Big. U jednostavnosti jednog čina, koji je sigurno željela izvršiti prvenstveno za sebe pa tak onda za publiku, ova sportistkinja nam šalje poruku nade.´

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *