Novogodišnji režim vožnje gradskog prevoza

U skladu s Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, povodom javnog dočeka 2015. godine ispred BBI centra, a radi osiguranja prevoza posjetilaca, javni gradski prevoz će se odvijati po izmijenjenom režimu vožnje.

U skladu s Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, povodom javnog dočeka 2015. godine ispred BBI centra, a radi osiguranja prevoza posjetilaca, javni gradski prevoz će se odvijati po izmijenjenom režimu vožnje. Tramvajski saobraćaj će raditi produženo do 3 sata ujutro prvog dana Nove godine. Tramvaji će 31. decembra od 20:00 sati saobraćati do Skenderije, odnosno neće biti u funkciji na relaciji Skenderija – Baščaršija.

Autobuska linija 31e (Vijećanica – Dobrinja) radiće produženo do 2 sata ujutro 1. januara, s tim da će od 20 sati umjesto sa Vijećnice polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Skenderija – Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbujskom trasom. Autobuske linije koje polaze sa terminala Dom Armije će od 20 sati polaziti sa terminala Park.

U četvrtak i petak, 1. i 2. januara javni gradski prevoz funkcionirat će po nedjeljnom, odnosno prazničnom režimu vožnje, a 3. januara prema subotnjem redu vožnje. U prazničnim danima u funkciji će biti linije za izlatišta Barice, Trebević i Bjelašnica. Tokom školskog zimskog raspusta prevoz za Bjelašnicu će se odvijati svakodnevno s polascima iz ulice Franje Račkog u 9 sati, Ilidže u 9:20 sati, a povratak sa Bjelašnice je u 15:30 sati.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *