Očišćena i ukrašena Vogošća

Više od hiljadu građana Vogošće je i pored nepovoljnih vremenskih uslova proteklog vikenda učestvovalo na velikoj akciji ‘Čista Vogošća 2014’, kojom je pod motom ‘Ne bacaj otpad po svijetu, tako ćeš čuvati našu planetu’ obilježen Dan planete Zemlje.

Ne bacaj otpad po svijetu, tako ćeš čuvati našu planetu
(Vogošća, 22. april 2014)

Kao i prethodnih godina, akcija čišćenja je organizovana na prostoru svih osam vogošćanskih mjesnih zajednica. Smeće i drugi otpad sakupljani su na mjesta sa kojih su ih radnici KJKP ‘Rad’ odvlačli na gradsku deponiju. Potom su radnici KJKP ‘Park’ sadili sadnice drveća, cvijeće i drugo ukrasno rastinje. Zadnji dan akcije, utorak 22. april 2014. godine, djeca koja pohađaju škole na području vogošćanske opštine, kao i tri vrtića, u krugu svojih dvorišta su na sebi svojstven način dali doprinos akciji, čišćenjem i sadnjom cvijeća.

Po završetku čišćenja, svi učesnici akcije nastavili su druženje u Dječijem odmaralištu Crvenog krsta/križa Kantona Sarajevo u Vogošći gdje su najistaknutijim pojedincima i kolektivima uručene prigodne Zahvalnice. Uz veliku pomoć KJKP ‘Rad’ i KJKP ‘Park’, te građevinskih preduzeća, koja se se stavila na raspolaganje radi nekih zahtjevnijih poslova u oblasti komunalne infrastrukture, i ove godine je ostvaren cilj akcije – podizanje ekološke svijesti mladih i građana o značaju očuvanja čiste čovjekove okoline.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *