Održana druga Kritična masa u Sarajevu

KRITIČNA MASA je prvi put organizovana 2015. godine, po uzoru na slične akcije koje se tradicionalno održavaju u državama širom Evrope.

Kritična masa 2016

U subotu, 30. januara 2016. godine u Sarajevu je po drugi put održana biciklistička akcija KRITIČNA MASA, kojoj je cilj skretanje pažnje na bicikliste kao aktivne sudionike u saobraćaju i ohrabrivanje stanovništva da koriste bicikl kao prevozno sredstvo u gradu.

Kružna vožnja, u kojoj je učestvovalo stotinjak biciklista različite starosne dobi, a najmlađi je imao osam godina, okupili su se na platou u ulici Vrbanja, nakon čega su vozili gradskim ulicama do Pofalića gdje su skrenuli prema Grbavici, Vilsonovom šetalištu, te rutu završili na početnoj tački.

KRITIČNU MASU organizuje Biciklistički klub Trek Team iz Sarajeva, koji djeluje već dvadesetak godina, a danas broje oko 200 članova. Primarno su angažaovani na afirmaciji biciklista i biciklizma, što čine organizacijom različitih vrsta aktivnosti poput tura na Igman, Trebević i druge dijelove Bosne i Hercegovine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *