Opština Stari Grad vratila bazene na Bentbaši

Bazeni na Bentbaši nisu radili tri godine zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa

Bazeni na Bentbasši i Diana Salihbegović
Bazeni na Bentbasši i Diana Salihbegović

Općina Stari Grad Sarajevo riješila je imovinsko-pravne probleme u vezi s bazenima na Bentbaši i ovi objekti su sada uknjiženi na vlasništvo starogradske Općine. Nakon rješavanja problema i trogodišnje pauze Općina bi već iduće godine trebao dobiti kupalište i prostor za rekreaciju.

Rješavanju imovinskih probelma je prethodilo pripremanje sporazuma na osnovu kojeg će bazeni biti dodijeljeni Javnom preduzeću “Olimpijski bazen Otoka”. Sporazum je jednoglasno usvojen na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad.

“Bazeni na Bentbaši nisu radili tri godine. Problem su bili neriješeni imovinsko-pravne odnosi. Ranije ih je koristila osoba koja za to nije bila ovlaštena. Odnosno koristila ih je bez ikakve dokumentacije.”, pojasnila je Diana Salihbegović, sekretar organa državne službe.

Na osnovu usvojenog Sporazuma bazeni na Bentbaši će biti dati na dugogodišnje raspolaganje JP “Olimpijski bazen Otoka”. Bazeni su oštećeni, obzirom da je zbog dugogodišnje nebrige Miljacka plavila postrojenja koja se nalaze u sklopu bazena.

“Procjena oštećenja još nije urađena. Činjenica je da će svi problemi morati biti otklonjeni kako bi bazeni bili stvaljeni u funkciju.”, rekao je Rizah Avdić, predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *