Osamdeset miliona za rekonstrukciju koševskog stadiona?

Najveći bh. stadion ‘Asim Ferhatović Hase’, na sarajevskom Koševu, u bliskoj budućnosti bi mogao biti u potpuno novom ruhu.

Stadion 'Asim Ferhatović Hase', Sarajevo
Stadion 'Asim Ferhatović Hase', Sarajevo
Čini se da je pronađen investitor koji će uložiti novac, čak 80 milion KM, u rekonstrukciju stadiona, a ime se još uvijek ne saopštava.

Sportski direktor Sarajeva, Dino Selimović kaže da je upoznat s incijativom ali da je izgradnja još neizvjesna: ‘Znam za tu incijativu, ali ne znam dokle je došao projekat. Međutim, prema informacijama sa kojim raspolažem, rekonstrukcija našeg najvećeg stadiona neće krenuti prije oktobarskih izbora.’, kaže Selimović.

Lijepo zvuči vijest da bi se koševski stadion mogao ‘ponoviti’, a kada će taj projekat zaživiti, nije poznato. Realnost je takva da naš najveći stadion ne zadovoljava ni minimalne UEFA kriterije po pitanju infrastrukture, zbog čega nacionalni tim ne može igrati utakmice u Sarajevu, a Sarajevo i Željo će u novim evropskim izazovima, biti ponovo uskraćeni za podršku sa zapadne tribine, kojoj je nasušno potrebna izmjena stolica.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *