P.E.N. Centar podržao ministra Suljagića

Uvjereni smo da ministar Suljagić nije imao na umu ono što mu se imputira ovih dana s najviših religijskih upravljačkih mjesta, da će ukinuti vjeronauku, nego da je želio djecu iz manjinskih grupa dovesti u ravnopravan položaj s većinom koja pohađa vjeronauku.

Takav postupak vjeran je tradiciji zajedničkog života kod nas, a pogotovo odražava demokratsku težnju da se manjine u našoj sredini ne osjećaju poniženo, uvrijeđeno i getoizirano.

Smatramo gest ministra Suljagića hrabrim i odlučnim korakom Kantona Sarajevo, primjerom za druge i korakom približavanja euroatlantskim integracijama.

P.E.N. centar u BiH

P.E.N. Centar Bosne i Hercegovine osnovan je 31. oktobra 1992. godine u opsjednutom Sarajevu. Članovi P.E.N.-a Bosne i Hercegovine su se borili da svijet sazna stvarne činjenice o ratu i agresiji čija je Bosna bila žrtva. I pored teških uslova preživljavanja u opsadi, pisci su nastavljali sa vlastititim stvaralaštvom, te organizovali manifestacije tolerancije i kulture, brojne oblike duhovnog i kulturnog otpora. U Sarajevo su pristizali evropski i svjetski poznaati intelektualci, koji su vodili razgovore u P.E.N.-u i prenosili istinu o Bosni i Hercegovini u svijet.

Vezano: Mustafa Cerić Vjeromučitelj

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *