Pariz u Sarajevu

Želja i namjera je da ono što je Davos za svjetsku ekonomiju, Sarajevo nakon Prvog svjetskog foruma urbanizma postane za svjetsku arhitekturu i urbanizam.

Rue Du Grand Paris Sarajevo
Rue Du Grand Paris Sarajevo
Grad Sarajevo će od 6. do 9. septembra 2012. godine biti domaćin Prvog svjetskog foruma urbanizma, koji treba da postane tradicionalno bienale na kojem će se okupljati najznačajnija svjetska imena iz oblasti arhitekture, urbanizma i teritorijalnog uređenja.

Incijalna aktivnost će biti privremeno preimenovanje ulice Sime Milutinovića u ulicu ‘Velikog Pariza’, koje će se desiti 1. juna 2012. godine. Svi objekti koji se nalaze u toj ulici dobiće obilježja kultnih pariskih objekata.

U okviru projekta Svjetskog foruma urbanizma, 21. juna 2012. godine biće obilježen Svjetski dan muzike te druge aktivnosti koje će prethoditi Forumu.

Želja i namjera je da ono što je Davos za svjetsku ekonomiju, Sarajevo nakon Prvog svjetskog foruma urbanizma postane za svjetsku arhitekturu i urbanizam. To znači da bi se u Sarajevu svake dvije godine okupljala svjetska krema arhitekture i urbanizma u vezi s temom koja je u tom trenutku centralna tema u toj oblasti.

Ovogodišnji forum “Projekti Velikog Pariza” po prvi put će izvan Francuske biti predstavljeni upravo u Sarajevu. Grad Sarajevo je pružio podršku projektu ustupanjem određenih lokacija za održavanje manifestacija i aktivnosti u sklopu Foruma.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *