Počelo asfaltiranje Trga Austrije

Na saobraćajnici Trg Austrije, na mjestu trolejbuskog stajališta, u toku su radovi na postavljanju prvog sloja asfalta. Čim asfaltiranje bude završeno konačno će biti normalizovan javni trolejbuski saobraćaj.

Riječ je o dijelu projekta rekonstrukcije saobraćajnice u ulici Hamdije Kreševljakovića i Trga Austrije gdje su u toku radova otkrivena oštećenja na armirano-betonskoj stropnoj ploči Bistričkog potoka koji protiče ispod saobraćajnice. Na dva mjesta su sanirana oštećenja stropne ploče, a radove su finansirali Općina Stari Grad i Grad Sarajevo iako je nosilac cijelog projekta Direkcija za ceste KS, a izvođač radova KJKP Rad koji nije imao kapacitete, ljudstvo i mehanizaciju za izvođenje tih radova.

I u prvoj fazi projekta koji se odnosio na rekonstrukciju saobraćajnice ulici Hamdije Kreševljakovića, od Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužne djelatnosti u Sarajevu, Općina je finansirala sa 90.000 KM zamjenu oborinske kanalizacije. Svi radovi koje je obavljala Općina Stari Grad u ovom projektu već su završeni, a preostalo je još da Direkcija za ceste, kao nosilac projekta izvrši asfaltiranje. Time bi bio završen projekat vrijednosti 750.000 KM, za dionicu ukupne dužine oko 650 metara.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *