Policija traga za ilegalnom fabrikom oružja

oružjeČlanovima “Alibabine grupe” se ušlo u trag, ali još nije otkrivena ilegalna fabrika oružja i policija za njom još traga.

Istražioci pretpostavljaju da se fabrika nalazi na području Sarajeva, o čemu su obaviještene policijske uprave Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

“Ne sumnjamo da ta fabrika postoji i mi ćemo je sigurno naći.”, izjavio je Goran Glamiočanin, specijalni tužilac Republike Srpske.

U prošli petak policija je uhapsila Radomira Lakića Lakija i na njegovom imanju u Gornjem Zabrđu kod Zvornika u jednom bunkeru pronašla čak 17 kilograma TNT eksploziva. Stručnjaci kažu da je ta količina dovoljna da raznese cijelo jedno naselje.

Na njegovom imanju je pronađeno na desetine potpuno novih pištolja i nekoliko desetina hiljada eura u apoenima od po 500, 100 i 50 eura. Pištolji su proizvedeni u ilegalnoj fabrici oružja i prodavani su po cijeni od 100 do 300 eura.

Grupa specijalizovana za tajnu proizvodnju i ilegalnu prodaju oružja i eksplozivnih naprava dobila je ime po svom vođi, 44-godišnjem Seadu Kahrimanu Alibabi iz Tuzle. On važi kao jedan od glavnih bosova za krijumčarenje oružja iz BiH u zemlje regiona, a ima indicija da je prodavano i nekim terorističkim grupama. U grupi su još i Tuzlak Mirza Mešalić Taliban, Zdravko Trifunović Sestrić iz Ugljevika i Jasenko Begić Brico iz Tuzle.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *