Promjena ministara i jedna karta za više vožnji

Na dnevnom redu i Zakon koji predviđa mogućnost korištenja jedne karte za više vožnji, vremenski ograničene i posebno čipovaneg kao i vraćanje ovlasti revizorima, uz prethodno certificiranje i obuku.

Nakon što je šest ministara iz Stranke demokratske akcije razriješeno dužnosti, sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zakazana za 19. juni 2012. godine, pod prvom tačkom dnevnog reda ima imenovanje novih ministara u kantonalnoj vladi.

Za ministra prostornog uređenja i zaštite okoliša predložen je Zlatko Petrović, za ministricu stambene politike Mersiha Slipičević, za ministricu za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Zilha Ademaj, svi iz SBB BiH.

Zlatko Petrović rođen je 1957. godine u Kiseljaku BiH i diplomirani je pravnik s položenim pravosudnim ispitom, zaposlen u samostalnoj Advokatskoj kancelariji, ministrica Slipičević rođena 1972. diplomirana ekonomistica, zaposlena u JP Međunarodni aerodrom Sarajevo, a ministar Sendijarević rođen je 1976. godine, diplomirani ekonomist, zaposlen u Raiffisen banci.

Ukoliko Skupština potvrdi imenovanje novi ministar za boračka pitanja biće Vahid Karavelić iz SBB BiH, a Dubravko Lovrenović (SDP) bi trebao postati novi ministar kulture i sporta, dok će ministar finansija biti Mirza Sendijarević (SDP).

Dubravko Lovrenović rođen je 1956. godine, dr. historijskih nauka, redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, ministrica Ademaj rođena je 1956., diplomirana je ekonomistica zaposlena u Zavodu za zdravstveno osiguranje i reosiguranje Federacije BiH, a ministar Karavelić rođen je 1956., magistar političkih nauka, penzionirani general Armije BiH.

S ovih funkcija ranije su skupštinskom većinom dužnosti razriješeni ministar finansija Muhamed Kozadra, ministar kulture i sporta Ivica Šarić, potom ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Abid Jusić, stambene politike Čedomir Lukić, ministar za boračka pitanja Nedžad Ajnadžić, te ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Velida Memić.

Jedna karta za više vožnji

Na dnevnom redu sjednice je i Nacrt zakona o javnom prevozu putnika u Kantonu, koji će donijeti izmjene u metodologiji izbora javnog prijevoznika i određivanju mreže linija. Zakon predviđa i mogućnost korištenja jedne karte za više vožnji, vremenski ograničene i posebno čipovane. Predviđeno je i vraćanje ovlasti revizorima, uz prethodno certificiranje i obuku.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *