Promjena ministara i jedna karta za više vožnji

Na dnevnom redu i Zakon koji predviđa mogućnost korištenja jedne karte za više vožnji, vremenski ograničene i posebno čipovane. Predviđeno je i vraćanje ovlasti revizorima, uz prethodno certificiranje i obuku.

Ulica Maršala Tita Sarajevo (Mina Coric)
Ulica Maršala Tita Sarajevo (Mina Coric)
Nakon što je šest ministara iz Stranke demokratske akcije razriješeno dužnosti, sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zakazana za 19. juni 2012. godine, pod prvom tačkom dnevnog reda ima imenovanje novih ministara u kantonalnoj vladi.

Za ministra prostornog uređenja i zaštite okoliša predložen je Zlatko Petrović, za ministricu stambene politike Mersiha Slipičević, za ministricu za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Zilha Ademaj, svi iz SBB BiH.

Zlatko Petrović rođen je 1957. godine u Kiseljaku BiH i diplomirani je pravnik s položenim pravosudnim ispitom, zaposlen u samostalnoj Advokatskoj kancelariji, ministrica Slipičević rođena 1972. diplomirana ekonomistica, zaposlena u JP Međunarodni aerodrom Sarajevo, a ministar Sendijarević rođen je 1976. godine, diplomirani ekonomist, zaposlen u Raiffisen banci.

Ukoliko Skupština potvrdi imenovanje novi ministar za boračka pitanja biće Vahid Karavelić iz SBB BiH, a Dubravko Lovrenović (SDP) bi trebao postati novi ministar kulture i sporta, dok će ministar finansija biti Mirza Sendijarević (SDP).

Dubravko Lovrenović rođen je 1956. godine, dr. historijskih nauka, redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, ministrica Ademaj rođena je 1956., diplomirana je ekonomistica zaposlena u Zavodu za zdravstveno osiguranje i reosiguranje Federacije BiH, a ministar Karavelić rođen je 1956., magistar političkih nauka, penzionirani general Armije BiH.

S ovih funkcija ranije su skupštinskom većinom dužnosti razriješeni ministar finansija Muhamed Kozadra, ministar kulture i sporta Ivica Šarić, potom ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Abid Jusić, stambene politike Čedomir Lukić, ministar za boračka pitanja Nedžad Ajnadžić, te ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Velida Memić.

Jedna karta za više vožnji

Na dnevnom redu sjednice je i Nacrt zakona o javnom prevozu putnika u Kantonu, koji će donijeti izmjene u metodologiji izbora javnog prijevoznika i određivanju mreže linija. Zakon predviđa i mogućnost korištenja jedne karte za više vožnji, vremenski ograničene i posebno čipovane. Predviđeno je i vraćanje ovlasti revizorima, uz prethodno certificiranje i obuku.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *