Promocija novog direktorija ženskih grupa u BiH

Direktorij ženskih grupa u BiHFondacija CURE Vas poziva na promociju publikacije “Direktorij ženskih grupa u BiH” koja će se održati u srijedu, 01.04.2009 godine u Ovalnoj sali Gradskog Vijeća (Sarajevo), ul. Hamdije Kreševljakovića 3, sa početkom u 11:30 sati.

Na kratkoj prezentaciji inicijative „Oživljavanje ženskog pokreta u BiH” koja je rezultirala Direktorijem, Jadranka Miličević i Taida Horozović – aktivistice Fondacije CURE i voditeljice inicijative, podijelit će dio rezultata istraživanja o grupama koje djeluju za ženska ljudska prava u Bosni i Hercegovini.

Direktorij je na lokalnom i engleskom jeziku, a produciran je u sklopu pomenute dugoročne CURE incijative. Ova nesvakidašnja ali relevantna publikacija sadrži glavne informacije o devedeset i devet (99) grupa koje su učestvovale u mini studiji vezanoj za potrebe grupa koje rade za ženska ljudska prava u našoj zemlji.

Plan je da se mapiranje grupa koje rade za ženska ljudska prava u BiH nastavi putem kreirane online platforme a koja će povrh osnovnih informacija o grupama ponuditi i vijesti o dostignućima ženskih grupa.

Cilj inicijative jeste informirati javnosti o rezultatima rada ženskih grupa, umrežiti grupe koje djeluju za ženska ljudska prava u BiH te kreirati platforme za jači i efikasniji pokret za ženska ljudska prava u BiH. Kroz inicijativu je planiran i niz edukacija tokom tekuće (2009) godine.

Promocija Direktorija ženskih grupa u BiH na koju ste pozvani/e, prva je u nizu od ukupno pet koje će se odvijati u bh. gradovima Mostar, Tuzla, Zenica, Banjaluka i Sarajevo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *