Prvomajski apel

Bijambare, izletište blizu SarajevaMinistarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo poziva sve građane koji za prvomajske praznike namjeravaju boraviti u zaštićenim i ostalim prirodnim područjima da se savjesno odnose prema prirodi i suzdrže od aktivnosti koje mogu narušiti prirodne ljepote Kantona Sarajevo.

Za prvomajske praznike se očekuje veći priliv posjetitelja pa je Ministarstvo putem uprava zaštićenih područja spomenika prirode «Vrelo Bosne» i «Skakavac» te zaštićenog pejzaža «Bijambare» pojačalo nadzor rendžera, odnosno čuvara prirode i komunalnih redara radi kontrole i onemogućavanja nepropisnog ponašanja izletnika.

Nadzor će se obavljati u saradnji s nadležnim inspekcijama i policijskim upravama.

Putem saopćenja za javnost Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo moli sve građane za saradnju sa službama na terenu, posebno ukoliko uoče pojave poput nedozvoljenog paljenja vatre, ugrožavanja zelenila, bacanja otpada i slično.

Svaka prijava takvog ponašanja pomoći će njihovom sankcioniranju i doprinijeti da se ubuduće spriječe štetne radnje i sačuvaju izrazito vrijedna prirodna bogatstva Kantona Sarajevo, naglašeno je u saopćenju, uz poruku građanima da ne zaborave simboliku obilježavanja Prvog maja, Praznika rada.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *