Rasvijetljeno krivično djelo izazivanja opće opasnosti

Policijski automobilU protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 16 saobraćajnih nezgoda, od toga 15 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim licima, kojom prilikom je jedna osoba teže povrijeđena. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 11vozača i 3 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.

Teške krađe
Dana 24.02.2009.godine, u 01,00 sati, službenici policije V PU lišili su slobode R.S., rođen 1967.godine u Zvorniku i S.S., rođen 1974.godine u Zvorniku, oba nastanjena u Tuzli, zbog postojanja osnova sumnje da su u proteklom periodu počinili više krivičnih djela teških krađa na području općine Ilijaš. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a R.S. i S.S. su predati u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti navedenih lica.

Dana 24.02.2009.godine u 15,30 sati, službenici policije IV PU lišili su slobode Č.A., rođen 1976.godine u Minhenu, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu počinio više krivičnih djela teških krađa i krađa na području općine Ilidža. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Č.A. je predat u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti istog.

Krađa
Dana 24.02.2009.godine u 11,30 sati službenici policije III PU lišili su slobode D.D., rođen 1980.godine u Foči, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa). Isti je zatečen na izvršenju krađe u TC »Merkur«, ulica Gradačačka, općina Novi Grad Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv D.D. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Rasvijetljeno krivično djelo izazivanja opće opasnosti
Dana 24.02.2009.godine u 14,20 sati, službenici policije V PU lišili su slobode K.E., rođen 1988.godine u Sarajevu i O.M., rođen 1988.godine u Srebrenici, oba nastanjena u Vogošći, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti). Postoje osnovi sumnje da su isiti dana 08.02.2009.godine oko 11,15 sati, ispred UO Club »Varadero«, ulica Jošanička, općina Vogošća, aktivirali eksplozivnu napravu, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Prilikom pregleda kod K.E. je pronađena i oduzeta jedna puška marke »CZ« i dva patrona municije za lovačku pušku cal. 16 mm. Dana 25.02.2009.godine K.E. i O.M. će uz službeni izvještaj biti predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Razbojništvo
Dana 24.02.2009.godine oko 21,00 sati, u ulici Avde Jabučice, općina Centar Sarajevo, od strane dva NN lica, izvršeno je krivično djelo razbojništva nad R.S. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lica su uz upotrebu fizičke snage od iste otuđila torbu sa novcem, dokumentima i mobilnim telefonom, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Požar
Dana 24.02.2009.godine oko 20,30 sati u ulici Huseina čoze, općina Ilidža, došlo je do požara na baraci vlasništvo S.Z. iz Sarajeva. Požar je lokalizovan od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je objekat u potpunosti izgorio. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo usljed neispravno izvenog dimnog odvoda. Službenici policije rade na dokumentovanju navedenog događaja.

Teška krađa i Iznuda
Dana 24.02.2009.godine u 15,25 sati, službenici policije I PU su od pripadnika policije PS Istočno Sarajevo preuzeli lica lišena slobode G.P., rođen 1938.godine u Trnovu, nastanjen u Sarajevu i Č.M., rođen 1977.godine u Foči, nastanjen u Istočnom Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 295. KZ F BiH (Iznuda). Daljom kriminalističkom obradom i izuzetno dobrom saradnjom sa pripadnicima policije CJB Istočno Sarajevo, Operativni tim za iznude oformljen na nivou MUP-a Kantona Sarajevo je došao do saznanja da je Č.M. zajedno sa A.B., rođen 1978.godine u Sarajevu, nastanjen u Istočnom Sarajevu, koji je naknadno pronađen i i lišen slobode, otuđio motorno vozilo marke »VW Golf 4«, dana 22.02.2009.godine, koje se nalazilo parkirano u ulici Bolnička, općina Centar Sarajevo. Navedena lica su od vlasnika iznudili određenu količinu novca na ime povrata istog. Otuđeno vozilo je pronađeno na lokalitetu Vrela Bosne, općina Ilidža. Kod Č.M. i A.B. je pronađena i oduzeta cjelokupna suma novca koja je vraćena vlasniku. Od G.P. je uzeta izjava na navedene okolnosti u svojstvu svjedoka i pušten je iz službenih prostorija. Č.M. i A.B. će dana 25.02.2009.godine uz službeni izvještaj biti predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, zbog počinjenih krivičnih djela Teške krađe i Iznude.

Saobraćajna nezgoda
Dana 24.02.2009.godine oko 02,00 sati, na kolovozu magistralnog puta M-18, u mjesatu Srednje, općina Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do skretanja van kolovoza, udara u zemljanu obalu, a potom prevrtanja na bok putničkog motornog vozila marke »VW Golf 2«, reg. oznake 677-M-319, kojim je upravljao vozač Č.J., rođen 1969.godine, nastanjen u Ilijašu. U ovoj saobraćajnoj neuzgodi teške tjelesne povrede (serijski lom rebara) zadobio je vozač Č.J., a ljekaraska pomoć mu je ukazana u KC bolnice Koševo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *