Rekonstrukcija Ferhadije će trajati do jula 2012.

Rekonstrukcija Ferhadije podrazumijeva uklanjanje postojećih ploča i betonske podloge, zamjenu kompletne podzemne infrastrukture (plinsku, vodovodnu, oborinsku kanalizaciju i telefonsku), tamponiranje i betoniranje terena i postavljanje ploča.

Rekonstrukcija ulice Ferhadija (Sarajevo, maj 2012)

Rekonstrukcija dijela Ulice Ferhadija, od Tržnice do Ekonomskog fakulteta, počela je 15. maja 2012. godine. U toku je rekonstrukcija plinske i vodovodne mreže u centralnoj gradskoj šetnici, Ulici Ferhadija, a uskoro bi radovi trebali biti završeni. Osim vodovodne i plinske mreže u Ferhadiji, od Tržnice do Ekonomskog fakulteta će biti rekonstruisana oborinska kanalizacija i zamijenjene telefonske instalacije.

Položena je glavna vodovodna cijev i u toku je njeno ispiranje, nakon čega će na glavni vod početi priključivanje objekata. Na ovom dijelu Ferhadije planirana je rekonstrukcija oborinske kanalizacije. Voda s krovova okolnih objekata slijevala se u tampon. S ciljem rješavanja ovog problema su postavljeni novi oluci koji će biti priključeni na oborinsku odvodnju.

Sredinom Ferhadije će biti postavljeno šest tačkastih slivnika za odvodnju oborinskih voda. Očekuje se da će do početka juna biti položeni i ivičnjaci, a do sredine juna izlivena betonska podloga i započeta ugradnja ploča. Ukoliko vremenski i tehnički uslovi budu dozvolili, popločavanje ovog dijela Ferhadije bi trebalo da bude završeno u prvoj sedmici jula.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *