Sabahudin Delalić novi predsjedavajući Gradskog vijeća

Vijećnici su danas imenovali Sabahudina Delalića za novog predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Sabahudin Delalić
SABAHUDIN DELALIC
Sabahudin Delalić je rođen 1972. godine u Sarajevu, gdje je završio osnovno, srednje i visoko obrazovanje, te magistrirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja. Kapiten je najtrofejnije reprezentacije Bosne i Hercegovine – nacionalnog tima u sjedećoj odbojci, s kojom je osvojio brojne evropske i svjetske medalje.

Lazović umjesto Ljujić-Mijatović

Miro Lazović
Miro Lazović
Na današnjoj sjednici su imenovana i dva dopredsjedavajuća Gradskog vijeća, pa će u narednom četverogodišnjem mandatu ovu dužnost opet obavljati Gradimir Gojer.

Za drugog dopredsjedavajućeg vijećnici su odabrali Miru Lazovića.

Za ovu dužnost bila je predložena dosadašnja dopredsjedavajuća Gradskog vijeća Tatjana Ljujić-Mijatović, ali je na tajnom glasanju za Gojera glasalo 16, a za Lazovića 15 vijećnika.

Lagumdžijin kandidat optužen za korupciju

U nastavku sjednice vijećnici bi trebali imenovati i novog gradonačelnika Sarajeva, a za ovu poziciju su predloženi Jakob Finci i Stjepan Kljuić.

Igor Kamočaji na optuženičkoj klupi
Igor Kamočaji
Treći kandidat je Igor Kamočaji, protiv koga je Tužilaštvo Kantona Sarajevo nedavno zaprimilo prijavu zbog krivičnog djela iz člana 383. KZ-a FBiH koju je protiv bivšeg direktora JU Služba za zapošljavanje KS podnio Upravni odbor te ustanove. (Igor Kamočaji na optuženičkoj klupi)

Nakon prvog kruga javnog glasanja po 12 vijećnićkih glasova su dobili Stjepan Kljuić i Igor Kamočaji, koji idu u drugi krug glasanja za novog gradonačelnika Grada Sarajeva. Sjednicu je tada prekinuo predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva Sabahudin Delalić i najavio da će sutra biti zakazan Kolegij Gradskog vijeća na kojem će biti utvrđen datum nove sjednice Gradskog vijeća Sarajeva na kojoj će vijećnici ponovo birati gradonačelnika.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *