Sarajevo domaćin Evropskog univerzitetskog judo prvenstva

U naredna tri dana Sarajevo će biti domaćin Prvog evropskog univerzitetskog judo prvenstva, koje organizuje Univerzitetski judo savez Kantona Sarajevo.

Branislav Crnogorac
Branislav Crnogorac
“Evropska univerzitetska asocijacija za sport sa sjedištem u Ljubljani povjerila je organizaciju našoj zemlji na osnovu velikog međunarodnog iskustva bh. judo radnika, koji su dosad bili uspješni domaćini brojnih najvećih evropskih takmičenja.”, saopštio je Branislav Crnogorac, direktor prvenstva i selektor bosanskohercegovačke judo reprezentacije.

Prvenstvo se održava prvi put, a inicijativa za njegovo održavanje potekla je upravo od Branislava Crnogorca.

Najveća smotra studenata Evrope će imati visoki rejting, jer će među više od 200 učesnika sa 47 univerziteta iz 15 zemalja biti osvajača evropskih i svjetskih medalja.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati 30 takmičara i takmičarki sa univerziteta u Sarajevu, Banja Luci, Istočnom Sarajevu, Mostaru, Travniku, Zenici i Bihaću.

“Najviše očekujemo od naših takmičara Ibre MiIadina, Mitra Mrdića, Dražena Subotića, Aldina i Eldina Lukača i Franje Zadre, a kod djevojaka od Larise Cerić i Dejane Komnenović.”, kaže Crnogorac.

Posebno ohrabrenje predstavlja povratak najperspektivnije bh. sportašice Larise Cerić, svjetske juniorske prvakinje i evropske viceprvakinje (U-23), koja se uspješno oporavila nakon teške povrede i operacije koljena zbog koje je pauzirala šest mjeseci.

Prvenstvo se održava u dvorani KSC Ilidža od 24. do 26. juna 2011. godine. Kvalifikacione borbe i repasaž na rasporedu su svaki dan od 10 sati, dok su finalne borbe na programu od 16 sati. Ulaz u dvoranu je slobodan.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *