Sarajevo domaćin skupa ICTM-a i simpozija Muzika u društvu

Od 8. do 11. novembra 2012. godine Sarajevo će biti domaćin dva značajna muzička događaja.

Notni zapis
Notni zapis
Glavni grad Bosne i Hercegovine će ove godine ugostiti najveće stručnjake u oblasti etnomuzikologije na međunarodnom skupu Studijske grupe Makama koju organizuje International Council for Traditional Music (NGO UNESCO), Muzička akademija u Sarajevu i Muzikološko društvo FBiH.

Tema skupa, na kojem će učestvovati neki od najistaknutijih muzikologa i etnomuzikologa regiona i svijeta, biće Makam: Historijski tragovi i sadašanja praksa u muzičkoj tradiciji Južne Evrope. Sesije će se održavati u prostorijama Muzičke akademije, a u večernjim terminima bit će upriličen i prigodan koncertni program.

Međunarodni muzikološki simpozij Muzika u društvu

Paralelno sa sesijama ICTM-a, na Muzičkoj akademiji održaće se i osmi po redu Međunarodni muzikološki simpozij Muzika u društvu, koji svake druge godine organizuje Muzikološko društvo FBiH i Muzička akademija u Sarajevu.

Simpozij će okupiti stručnjake iz oblasti muzikologije, etnomuzikologije i muzičke teorije i pedagogije iz zemlje, regiona i svijeta koji će u okviru muzikoloških, etnomuzikoloških i pedagoških sjednica prezentirati vlastiti rad i istraživanja u navedenim oblastima.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *