Sarajevska galerija ZVONO vas poziva na ‘naselje’

Zbog želje da vjernoj publici omogućimo bolji ugođaj i veći galerijski prostor, kafe galeriju ‘Zvono’ premjestili smo na novu adresu gdje ćemo Vas dočekati sa novom izložbom i prigodnim muzičkim programom u namjeri da zajedno proslavimo selidbu. Novo ‘Zvono’ se nazi na adresi Obala Maka Dizdara 10, u prostorijama Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva, odnosno odmah pored restorana Dva ribara.

Pippl, Vera Glumac Perlesi
Pippl, Vera Glumac Perlesi

Na izložbi koja će biti otvorena u novom prostoru, svoje radove predstaviće sarajevska umjetnica Vera Glumac Perlesi. Postavka koja će biti predstavljena u ZVONU inspirisana je simbolima, umjetnošću grafita i djelima Danila Kiša. Otvaranje je u 21:00 a tokom dana predstavnike/ce medija obavijestiću o terminu sutrašnjeg snimanja izložbe i razgovora sa umjetnicom.

Ras Vere Glumac Perlesi
Ras Vere Glumac Perlesi

Vera Glumac Perlesi je dipomirala 1984. godine na sarajevskoj Akademiji likovnih umjetnosti, Odsijek za grafiku. Sem u bivšoj Jugoslaviji svoje radove predstavila je na izložbama u Njemačkoj, Belgiji, Koreji, Austriji, Španiji i u Švedskoj gdje živi posjednjih dvadeset godina.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *