Sarajevsko Narodno nudi vrhunske predstave za kraj aprila

Narodno pozorište Sarajevo
Narodno pozorište Sarajevo

Ne propustite priliku da uživate u vrhunskim pozorišnim ostvarenjima po posebnim pogodnostima koje je vrijedna ekipa pripremila za završnicu mjeseca aprila 2018. godine

Komični balet PEPELJUGA

Pepeljuga, Narodno pozorište Sarajevo
Pepeljuga, Narodno pozorište Sarajevo

Neka vas opusti komični balet PEPELJUGA u koreografiji i režiji Vasilij Medvedeva, koji će za vas maestralno izvesti solisti i ansambl Baleta NPS, uz pratnju Sarajevske filharmonije, kojom će dirigovati Dario Vučić. Izvedba baleta PEPELJUGA planirana je za četvrtak, 19. aprila 2018. godine sa početkom u 19:30 sati.

OTKRIVANJE ŽENE

Otkrivanje žene, Narodno pozorište Sarajevo & East West Centar
Otkrivanje žene, Narodno pozorište Sarajevo & East West Centar

U subotu, 21. aprila 2018. godine pogledajte dramsku predstavu Harisa Pašovića OTKRIVANJE ŽENE nastalu u koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i East West Centra. Predstava počinje u 19:30 sati.

SVE SE NEKAKO PREŽIVI, OSIM SMRTI

Sve se nekako preživi, osim smrti, Narodno pozorište Sarajevo
Sve se nekako preživi, osim smrti, Narodno pozorište Sarajevo

Ne propustite pogledati višestruko nagrađivanu dramu, rađenu prema tekstu Ljubice Ostojić SVE SE NEKAKO PREŽIVI, OSIM SMRTI u režiji Dine Mustafića. Predstava govori o Sarajevu i njegovom ironičnom pogledu na sebe. Glavni protagonist je Sarajevo u pozadini jedne sarajevske porodice koja živi svoj život, ima svoje gubitke, vijek trajanja, dok jedni dolaze drugi odlaze… Predstava, koja će biti izvedena u subotu, 28. aprila 2018. sa početkom u 19:30 sati, otvara niz političkih, socijalnih i egzistencijalnih problema na univerzalan način.

Ulaznice za sve predstave po jedinstevnoj cijeni od 5 BAM možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo koja radi u dva termina od: 9:00 – 11:30 i 15:30 – 19:30 sati.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *